CUCINA ITALIANA:

Hier een algemeen stukje over de Italiaanse keuken.

FAVORIETE RECEPTEN ANDREA VAN LEEUWEN:

Bruschetta:

Crostini:

 

Saltimbocca alla romana:

Vitello tonnato:

Spaghetti alle vongole:

Tiramisu:



 

 

 

LIBRI DI CUCINA:

 

Een van de allerbekendste kookboeken over de Italiaanse keuken is Italian food van Elizabeth David. Het is een standaardwerk met duidelijke recepten waarbij -als dat relevant is- de reden gegeven wordt van een bepaald iets.

Johannes van Dam heeft onlangs in het Parool zeer lovend gesproken over Giuliano Bugialli's Foods of Napels. Ik ken dit kookboek van Bugialli niet, maar wel twee andere die ik hieronder noem. Ik hoop het een keer voor mijn verjaardag te krijgen, want het is vrij prijzig, maar wat Van Dam erover schreef was wel zodanig enthousiast dat ik het op mijn verlanglijstje heb staan.

 

 

 

Recepten van moeder van Paolo Rosselli

 

Heb je op- of aanmerkingen over deze webpagina, of suggesties voor een recept of kookboek, stuur me een mailtje:

 andreavanleeuwen@minerva83.nl